maanantai 18. helmikuuta 2013

Kuulumisia

Heipä hei!

Ajattelin kerätä yhteen kirjoitukseen sekalaisia kuulumisia ja tapahtumia lähiajoilta, sellaisia juttuja, joita en ole vielä ehtinyt mainita muissa teksteissä. Koska kirjoitan tätä blogia osittain myös muistoksi itselleni, haluan tallentaa tänne tarinoita myös pienistä mukavista tapahtumista :)

Viimeiset pari päivää sää on ollut ihanan keväinen ja eilen kävin jo juoksulenkillä joen rannassa ja nautin auringon lämmöstä. Tänään taas lähdin kauniin sään innoittamana tutkimusmatkalle! Luin netistä, että muutaman kilometrin päässä sijaitsevasta supermarketista löytyisi suurempi valikoima gluteenittomia tuotteita ja mahdollisten herkkujen motivoimana otin luennon jälkeen uskollisen polkupyöräni ja lähdin polkemaan kohti tuntematonta. Googlen karttapalvelun mukaan matkaa tuonne supermarkettiin oli viitisen kilometria, mutta en tiennyt, että vain muutaman kilometrin päässä yliopistolta maisema muuttuisi urbaanista maaseutumaisemmaksi niin radikaalisti. Tuntuikin, että olin varsinaisella maaseutumatkalla ajellessani peltojen ja maatilojen ohi!





Loppujen lopuksi gluteeniton tarjonta ei ollutkaan NIIN paljon suurempi kuin lähimmässä supermarketissani ja suuret toiveeni gluteenittomista kanelipullista olivat selkeästi olleet liian optimistisia. Onnistuin kuitenkin löytämään mm. gluteenittomia pizzapohjia sekä pääsin vahingossa laajentamaan reviiriäni täällä Nijmegenissä, vieläpä ihana keväisessä säässä! Olen täällä ollessani huomannut, että aiemmat luuloni omasta "huonosta suuntavaistostani" ja kyvyttömyydestäni lukea karttaa ovat olleet aikamoista liioittelua, sillä olen täällä löytänyt itsestäni sisäisen suunnistajan. Olen ollut tosi ylpeä itsestäni, kun olen löytänyt tieni ties mihin pelkästään teiden nimiä ja ympäristöäni tarkkailemalla. Eksynyt olen vasta kerran! Silloinkin reittiapua sai ystävällisiltä hollantilaisilta :)

Karnevaaliviikolla kävin kaverini Szonjan kanssa kaupungin keskustassa shoppailemassa ja ihmettelemässä Nijmegenin karnevaalihumua. Täältä Vossenveldistä on keskustaan matkaa kuusi kilometria, joten shoppailemaan ei tule mentyä ihan joka päivä - ONNEKSI, sillä kauppojen tarjonta on moninkertainen Jyväskylään verrattuna. Kaikki rahathan siinä menisi pidemmän päälle, varsinkin kevätuutuksien ilmestyessä kauppoihin... Shoppailun lomassa kävimme kaakaolla Nijmegenin vanhimmassa baarissa/kahvilassa, sillä olimme kuulleet paljon kehuja paikan kaakaosta. Meitä ei todellakaan oltu huijattu, sillä kaakao oli aivan taivaallista! Jutun jujuna oli, että kaakaokupillisen ostaja sai eteensä mukillisen kuumaa maitoa, suklaanappeja, kermavaahtoa ja jonkinlaista likööriä, joista sai sitten tehdä itselleen sopivan sekoituksen. Lienee tuskin epäselvää, että itse kippasin reilusti kaikki ainekset kuppiin kerralla ja hyvää tuli!

Vaikka urpo ilmeeni saattaisi vihjata muuta, tämä ei ollut SELLAINEN coffee shop.
Karnevaalitunnelmaa Nijmegenissä
Laskiaistiistaina en syönyt laskiaispullia, mutta sen sijaan teimme tyttöporukalla lettuja. "Pancake day" tai "Fat tuesday" kuulosti kaikkien mielestä hyvältä idealta, vaikka omassa maassa samaa päivää juhlittaisikin eri tavalla. Itse en ainakaan harmitellut pulkkamäen ja hernerokan vaihtamista viiniin ja lettuihin! ;)

Minä ja Poppy vatkaamassa taikinaa
NAM!
Herkkujen kuviin on hyvä lopettaa ja ottaa seuraavaksi suunta kohti kuntosalia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti