sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Asbest is best!

Nyt siis luvassa kertomuksia uudesta kodistani Vossenveldissä. Viime viikon aikana sain kuulla muilta vaihto-oppilailta lukemattomia kertoja, kuinka kurjaa minulla tulee olemaan Vossenveldissä: Se on kaukana kaikesta, siellä ei ole koskaan hyviä bileitä ja hei, kuulitkos, että siellä on myös asbestia joka paikassa! Täytyy siis myöntää, että en ollut sanoinkuvaamattoman innoissani tulevasta muutosta. Nyt, kun olen päässyt vähän kotiutumaan, alkaa näyttää siltä, ettei Kettupelto (vos=kettu, veld=pelto) ole hassumpi paikka asustella!


Vossenveld on iso opiskelija-asuntokompleksi kaupungin eteläosassa. Rakennus koostuu "käytävistä", corridors, joissa asuu 9 asukasta omissa huoneissaan. Suurimmassa osassa huoneista on omat suihkut (niin kuin minulla, jackpot!) ja keittiö ja vessa ovat yhteiset.


Ällö yhteiskeittiö
Keittiö on epäsiisti, mutta ei saastainen. Eniten minua ärsyttää, että kukaan ei viitsi pyyhkiä pintoja ja pöytiä ruokaa tehtyään ja epämääräistä roinaa ajelehtii joka paikassa. Olenkin vieraillut keittiössä lähinnä pikaisesti kokkailemassa ja kuskannut ateriani omaan huoneeseeni, jossa on huomattavasti siistimpää ja viihtyisämpää. Tyypillistä suomalaista käytöstä, heh.

Oma huoneeni oli positiivinen yllätys! Pelkäsin joutuvani pieneen, kylmään ja likaiseen kopperoon, mutta minua odottikin iso, siisti, ikealla sisustettu ja hyvin tuuletettu huone. Tyypilliseen tapaani väänsin heti huoneen patterin täysille ("Vain pohjoismaissa osataan lämmittää taloja") ja heräsin aamulla sademetsämäisen kuumassa huoneessa. Tällä hetkellä patteri on vain puolella teholla ja huoneessa pärjää mainiosti ilman sukkia.






Tänään kävin kaupungilla tuhlaamassa rahaa ja ostelemassa sisustustavaroita tehdäkseni huoneesta vähän kodikkaamman. Mukaan tarttui ainakin päiväpeitto, kynttilä ja kortteja seinälle. Kaikista paras ostos oli kuitenkin... tadaa! Kahvinkeitin ja ihana Hollanti-teemainen vedenkeitin! Hyvästi, paha pikakahvi, huomisaamusta alkaen tämä tyttö keittelee taas juomakelpoista kahvia.


 Vossenveld on aivan joen rannassa, joten luonto on mukavan lähellä. Ikkunastani avautuu upea näköala joelle, jossa kulkee tämän tästä jokilaivoja ja soutujoukkueita. Joen rannassa kulkeva rantaraitti suorastaan houkuttelee juoksulenkille, joten oli erittäin hyvä idea pakata juoksutrikoot ja lenkkarit mukaan matkalaukkuun, vaikka ne tilaa veivätkin :)

Näkymä ikkunastani



Vossenveld näkyy oikeassa yläkulmassa puiden takana

Vossenveld on siis ennakkoluuloista huolimatta mukava ja rauhallinen paikka asua ja matkaa yliopistollekin tulee täältä vain kolme kilometria, jonka taittaa pyörällä hujauksessa. Valitettavasti asbestitarinat eivät olleet pelkkiä huhuja, vaan täällä ihan oikeasti siivotaan asbestia pois käytävistä ja alakerran tiloista. Onneksi Hollanti on sivistysvaltio, joten siivoustyöt on tehty todella tarkasti ja siivotuista tiloista on tehty hyvät ilmatilamittaukset ennen kuin ne avataan asukkaille. Jokainen Vossenveldiin muuttava sai asuntopapereiden mukana kaksisivuisen selvityksen asbestitilanteesta ja asuntotoimistossa vakuuteltiin, että täällä on turvallista asua ja hengittää. Silti isot varoituskyltit ja "Geen Toegang"-käskyt ovat aika hurjan näköisiä hissiin mennessä... :D


Täällä minä siis asun seuraavat viisi kuukautta, jos hyvin käy! Jos haluat lähettää minulle postia, kysäise osoitetta Facebookissa tai sähköpostilla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti