torstai 27. joulukuuta 2012

Matkavalmisteluja

Tänään reissuvalmistelut saivat vihdoin vauhtia, kun varasin lennot Hollantiin äiti apurina. Lentojen ostaminen on miusta aina vähän kamalaa, joten on hyvä olla vieressä joku kaveri varmistamassa, että kaikki info tulee täytettyä lomakkeisiin oikein eikä vahingossa osta liian kallista tai vaikeaa lentoa. Näillä näkymin siis lennän 27. tammikuuta Kööpenhaminan kautta Amsterdamiin ja otan Schipolin kentältä junan Nijmegeniin.

Lentojen ohessa varasimme myös viisi yötä paikallisesta hotellista, koska en vielä tiedä, pääsenkö asuntooni ennen helmikuun 1. päivää. Vaihtareille tarkoitettu orientaatio alkaa 28.1. ja päädyin siihen, että asun mielummin viikon hotellissa kuin missaan heti ensimmäisen viikon orientaatio-ohjelman. Ohjelmaan oli kuitenkin merkitty kaupunkikierrosta, sim-korttien ostamista ja pyörien metsästämistä sekä tietysti uusien vaihtareiden bileitä, joten haluan olla paikalla jo silloin. En vaan käsitä, minkä takia kaikissa kouluissa orientaatioviikko alkaa aina just ennen kuun ensimmäistä päivää, mistä taas aiheutuu hulluna ongelmia vuokrasopimusten suhteen.



Asuntoasiatkin siis järjestyivät juuri ennen joulua: sain sähköpostiini ilmoituksen, että olen saanut soluhuoneen Nijmegenin Vossenveldistä. Solussa asuu tietojeni mukaan 7 muuta ihmistä, joiden kanssa jaan keittiön... ja vessan! Sen sijaan (kalustettuun) huoneeseeni kuuluu oma suihku ja lavuaari! Mielestäni on aika erikoinen ratkaisu laittaa jokaiseen huoneeseen oma suihku, mutta jättää vessanpöntöt asentamatta... No, when in Rome. Kuten ylläolevasta kuvasta näkyy, tulen asumaan aikamoisessa opiskelija-asuntokompleksissa n. 20 minuutin pyörämatkan päässä kampukselta ja keskustasta. Huomaa kyllä, kuinka paljon hollantilaiset tykkäävät polkupyöristä: orientaatioviikon ohjelmassa mainitaan erikseen pyörän ostaminen ja opiskelija-asuntosäätiön sivuilla matkat yliopistolle kerrotaan pyöräilymatkoina :)


En oikein tiedä, miten suhtautuisin kämppiseloon näin etukäteen. En ole koskaan asunut kenenkään vieraan ihmisen kanssa, ja yhtäkkiä asunkin varsinaisessa kommuunissa puoli vuotta. Vaikka jännittääkin, miten suomalainen erakkoluonne selviää kämppisten kanssa, aion ottaa kämppisasian vastaan haasteena ja mukavana asiana. Ei ainakaan ole mitään järkeä suhtautua negatiivisesti etukäteen! Kämppiksistä ainakin luulisi saavan helposti kavereita ja seuraa koulumatkoille ja bileisiin, joten yksin en varmasti jää. Sitäpaitsi niin pitkään kun oman huoneen oven saa lukkoon ja korvatulpat korviin, eivät kämppikset seinän takana voi olla niin kamala asia. Koko Vossenveldin talo sitäpaitsi näyttäisi olevan "vaihtaritalo", ns. M building, joten vaihtariseuraa löytyy varmasti samasta talosta.

En ole vielä kauheasti perehtynyt Nijmegeniin, mutta nyt näyttäisi siltä, että olen menossa Hollannin Jyväskylään! Nijmegen vaikuttaisi nimittäin olevan kaupunki, jolla ei ole juuri muita meriittejä kuin opiskelijoiden suuri määrä, ihan kuten Jyväskyläkin. Näyttäisi myös siltä, että menen asumaan paikallisen KOASin paikalliseen Roninmäkeen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti